درد در ناحیه قفسه سینه مشکل قلبی است یا عصبی
۹۹۸ کلمه مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
چرا درد در قفسه سینه رخ می دهد؟
درد در ناحیه سینه یکی از شایع ترین عارضه هایی است که می تواند در بسیاری از افراد رخ دهد. این درد معمولا شرایط سنی خاصی ندارد و هر فردی در هر سنی می تواند به آن دچار شود. البته این درد ناشی از عوامل مختلفی است. این عوامل می تواند در ناراحتی های قلبی و یا دردهای عصبی خلاصه شود. همانطور که می دانید این روزها بسیاری از افراد به دلیل دوری از ورزش و خوردن بیش از حد غذاهای فست فودی، از چاقی و کلسترول بالا رنج می برند. از طرف دیگر، درصد بالایی از افراد نیز به دلایل مادرزادی به مشکلات قلبی دچار هستند. تمامی این افراد از درد در ناحیه سینه رنج می برند.
از طرفی، فشار های کاری، نگرانی برای زندگی، استرس و… نیز از احساساتی هستند که انسان ها در طول روز بارها با آن ها مواجه می شوند. این مشکلات نیز می توانند باعث بروز ناراحتی و درد در ناحیه سینه شوند. به طور کلی، درد در ناحیه سینه ناشی از اعصاب و یا ناراحتی قلبی می باشد.
بررسی علل عصبی درد در قفسه سینه
همانطور که در ابتدای این محتوا ذکر شد، یکی از شایع ترین علل بروز درد در ناحیه سینه مشکلات عصبی می باشد. این روزها بسیاری از افراد با توجه به سختی زندگی روزمره، فشار کار، استرس و… دچار تنش های عصبی شدیدی می شوند. این تنش های عصبی می توانند باعث بروز درد در ناحیه سینه شوند.
در ادامه به بررسی کامل این عوامل خواهیم پرداخت.
- استرس: یکی از مهم ترین علت های بروز درد در ناحیه سینه، استرس است. همانطور که می دانید این روزها بسیاری از افراد در رده های سنی مختلف با مشکل استرس دست و پنجه نرم می کنند. برای مثال دانش آموزان هنگام امتحان، جوانان هنگام آزمون های کاری و یا دیدن بازی های هیجان انگیز، پدر و مادرها با وجود نگرانی برای زندگی و… ممکن است دچار استرس شوند. بروز استرس می تواند علائم حیاتی بدن را با مشکلاتی مواجه کند. برای مثال هنگام استرس، ضربان قلب تندتر شده و در ناحیه شانه و قفسه سینه، درد احساس می شود.
- فشار عصبی: فشار عصبی نیز یکی دیگر از عوامل درد در ناحیه سینه به شمار می رود. معمولا فشار عصبی منجر به دردهای قلبی، در جوانان، میانسالان و کهن سالان روی می دهد. از آنجایی که این افراد به دلایل مختلف مورد حمله و تنش های عصبی شدیدی قرار می گیرند، ممکن است دچار ناراحتی های قلبی نیز شوند. فشار عصبی معمولا باعث آریتمی قلب شده و عملکرد ضربان قلب شما را با مشکل مواجه می کند. این مسئله ممکن است خطرات شدیدی را برای شما به همراه داشته باشد.
تاثیر ناراحتی قلبی روی درد در قفسه سینه
ناراحتی قلبی نیز به عنوان یکی از رایج ترین علت های بروز درد در ناحیه سینه شناخته می شود. همانطور که می دانید، بسیاری از افراد، در سنین مختلف دچار بیماری های قلبی می شوند. برخی از افراد از بدو تولد با نارسایی قلبی به دنیا می آیند. این افراد باید تحت مراقبت های شدید پزشکی قرار گیرند. داروهای خود را به موقع مصرف کنند تا به سن مناسبی برای جراحی قلب برسند. معمولا این افراد گاهی در قفسه سینه خود احساس درد می کنند. این درد ناشی از همان نارسایی قلبی مادرزادی است.
برخی دیگر از افراد به دلایل مختلف ممکن است دچار حمله قلبی شوند. حمله قلبی نیز یکی از عوامل بروز درد در ناحیه سینه به شمار می رود. سکته قلبی عارضه ای است که می تواند طی عوامل مختلفی رخ دهد. بالا رفتن فشار خون، داشتن کلسترول بالا، چاقی مفرط و… از جمله این عوامل به شمار می روند. همانطور که می دانید، چاقی و افزایش کلسترول در بدن، ممکن است منجر به بسته شدن رگ های عروقی شما شود. سکته قلبی در صورتی رخ می دهد که قلب نتواند خون را به خوبی در سراسر بدن پمپاژ کند. بنابراین افرادی که در معرض چاقی و یا کلسترول بالا قرار دارند، باید حتما تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرند.
بررسی روش های درمان دردهای قلبی
پس از بررسی علل بروز درد در ناحیه سینه باید روش های درمان آن را نیز مورد بحث قرار دهیم. در صورتی که درد شما از نوع ناراحتی قلبی باشد، باید حتما به یک پزشک متخصص قلب و عروق، مانند دکتر سهرابی مراجعه کنید. پزشک با بررسی شرایط عمومی شما، درمان مناسب را شروع کرده و داروهای موثر را برای شما تجویز خواهد کرد. لازم است دقت کنید که در بیماری های قلبی، به هیچ وجه نباید به صورت خودسرانه دارو مصرف نمایید. همچنین باید به طور مستمر تحت نظر پزشک قرار داشته باشید تا خطری شما را تهدید نکند.
اما اگر درد در ناحیه سینه شما از نوع عصبی باشد، می توانید بدون مراجعه به پزشک متخصص قلب نیز آن را درمان کنید. برای کاهش این درد، بهتر است ابتدا تنش های عصبی و استرس را از خود دور کنید و به یک روانپزشک مراجعه نمایید. بهترین راه برای جلوگیری از استرس و تنش عصبی، انجام ماساژ درمانی است. ماساژ درمانی باعث آزاد شدن هورمون اندورفین در بدن می شود. این هورمون نقش موثری در افزایش آرامش فرد و دوری از استرس خواهد داشت. به علاوه انجام فیزیوتراپی نیز می تواند به باز شدن راه عروق قلبی شما کمک کند. بنابراین در صورتی که از انسداد شریان های قلبی رنج می برید نیز می توانید با انجام فیزیوتراپی، این انسداد را برطرف کنید. البته باید دقت کنید برای انجام این کار حتما به مجموعه های فیزیوتراپی معتبر مراجعه نمایید.
جمع بندی
به طور کلی و با مطالعه مفاهیم ذکر شده، می توان فهمید که درد در ناحیه قفسه سینه ممکن است طی دو عامل کلی رخ دهد. فشار عصبی و ناراحتی قلبی به عنوان این دو عامل شناخته می شوند. برای درمان درد سینه ناشی از بیماری های قلبی، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید و دوره درمان خود را زیر نظر او طی کنید. برای کاهش تنش های عصبی، اضطراب و استرس نیز می توانید از ماساژ درمانی و فیزیوتراپی استفاده کنید.