کشیدن حتی یک نخ سیگار در روز کشنده است

برخلاف تصور عمومی، کشیدن تنها یک نخ سیگار در روز خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و مرگ را تا حد زیادی بالا می‌برد.

پژوهشگران معتقدند استعمال تنها یک نخ سیگار در روز بسیار خطرناک است. گرچه در باور عمومی استعمال یک نخ سیگار در روز چندان مضر به نظر نمی‌رسد اما محققان نشان داده‌اند که استعمال تنها یک نخ سیگار در روز احتمال ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی، انواع سرطان‌ها و مرگ را تا حد قابل توجهی افزایش می‌دهد.

براساس تحقیقات جدید، برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی نه تنها باید از مصرف دخانیات کاست بلکه باید به طور کامل آن را قطع کرد چرا که به گفته محققان دانشگاه کالج لندن قطع کامل سیگار شانس ابتلاء به این بیماری‌ها را به حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.

در مطالعه‌ای که در ژورنال آکادمیک «مجله پزشکی بریتانیا (بی‌ام‌جی)» منتشر شده، دانشمندان با بررسی ۱۴۱ مطالعه که بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۲۰۱۵ بر روی قریب به ۱۲۰ میلیون نفر صورت گرفته نشان دادند که مصرف میزان بسیار کم سیگار (بین یک تا پنج نخ در روز) نیز به حد قابل توجهی در ابتلاء افراد به بیماری‌های قلبی-عروقی و انواع سرطان‎ها موثر است. 

در این مطالعه با در نظر گرفتن عواملی چون سن، توده بدنی، کلسترول خون، فشار خون و دیگر عوامل موثر در ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی، محققان نشان دادند که مردانی که روزانه تنها یک نخ سیگار می‌کشند حدود ۷۴ درصد نسبت به کسانی که هرگز سیگار نمی‌کشند در معرض ابتلاء به این بیماری‌ها قرار دارند. خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی در زنان بسیار بالاتر از مردان است و زنانی که روزانه تنها یک نخ سیگار می‌کشند ۱۱۹ درصد بیشتر از زنانی که هرگز سیگار نمی‌کشند در معرض ابتلاء به این بیماری‌ها هستند.

پروفسور آلن هاکشو، یکی از محققان این تیم درباره نتایج این مطالعه گفت: «افرادی که به میزان بسیار کمی دخانیات استعمال می‌کنند گمان می‌برند که ریسک ابتلاء به بیماری‌های گوناگون در آنان بسیار کم است. اما واقعیت این است که اگر فردی حتی در معرض مقادیر بسیار کمی از دود سیگار قرار بگیرد، اثرات بسیار زیانباری در کمین سلامت او خواهند بود.»

در این تحقیق همچنان نشان دادند مردانی که روزانه یک نخ سیگار می‌کشند نسبت به مردانی که ۲۰ نخ سیگار استعمال می‌کنند نزدیک به ۶۰ درصد در معرض سکته مغزی و قلبی قرار دارند در حالی که این رقم برای زنان این رقم کمی کمتر از ۴۰ درصد است.

بدین ترتیب محققان نتیجه گرفتند که گرچه با افزایش استعمال مقادیر بالای دخانیات شانس ابتلاء به انواع بیماری‎ها و مرگ به شدت افزایش می‌یابد، اما مصرف مقادیر بسیار ناچیز دخانیات نیز نقش مهمی در به خطر انداختن سلامت انسان دارد.

آقای هاکشو در ادامه افزود: «کاهش میزان استعمال دخانیات عملی مفید و موثر است، اما برای جلوگیری از خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن در افراد سیگاری آنان باید به طور کامل استعمال دخانیات را قطع کنند.»

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *